Президент Російського газового товариства, віце-спікер Держдуми РФ Валерій ЯЗЄВ називає абсурдними заяви про денонсацію Харківських угод

Про це він сказав, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН у Росії.

«Я думаю, що сьогодні абсурдно припускати денонсацію цих угод. Нічого не буде. Влада там (в Україні) не збирається мінятися, і дай Бог українському народу мати довге, щасливе майбутнє зі стійкою політичною системою», - сказав В.ЯЗЄВ.

Відео дня

Водночас, за його словами, що від ініціатив денонсувати договір до його реальної денонсації дуже далеко.

Він також зазначив, що заяви Генеральної прокуратури України про можливість скасування газових контрактів є внутрішніми питаннями України. «Ви в себе розберіться – садіть своїх, ордени давайте. До нас це ніякого відношення не має», - сказав В.ЯЗЄВ, додавши, що українсько-російські угоди в цій сфері перебувають під міжнародною юрисдикцією й підписані від імені Української держави (УНІАН: 15 квітня перший заступник генерального прокурора України Ренат КУЗЬМІН заявив, що газові угоди 2009 року можуть бути поставлені під сумнів і в судовому порядку скасовані).

В.ЯЗЄВ також підкреслив, що якщо в результаті виборів влада в Україні зміниться, Росія продовжить працювати з новою владою.