Кім Чен Ин знаходиться у вкрай важкому стані, повідомляють ЗМІ / REUTERS

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин після провальної операції на серці знаходиться у важкому, практично вегетативному стані.

Про це повідомляє «Комерсант» з посиланням на японську газету Shukan Gendai.

Читайте такожТрамп сумнівається, що лідер КНДР Кім Чен Ин важко хворий

Відео дня

Видання з посиланням на викликаного в Північну Корею китайського лікаря повідомило, що під час однієї з поїздок по країні Кім Чен Ин раптово схопився за серце і впав. Його терміново госпіталізували, і майже відразу ж на прохання Пхеньяну з Пекіна вилетіла група з 50 китайських медиків з обладнанням.

За словами співрозмовника видання, північнокорейські лікарі розуміли, що зволікати не можна, і вирішили самостійно провести процедуру стентування судин серця. Операцію довірили провести хірургу-кардіологу, який багато років провчився в Китаї, але у того виникли проблеми.

Зазначається, що лікар сильно нервував, у нього буквально тремтіли руки. Крім того, він ніколи не оперував пацієнта з таким ступенем ожиріння, як у Кім Чен Ина. У підсумку, стент поставили лише через вісім хвилин.

За даними видання, за цей час вождь «перетворився на овоч», і китайські медики, які оглянули його, вже нічим не змогли допомогти.

Нагадаємо, за останню добу медіа з посиланням на різні джерела повідомляють про смерть лідера Північної Кореї Кім Чен Ин після операції на серці.

Керівник Корейської асоціації дружби, дипломат Алехандро Као де-Бенос запевнив видання Bloomberg, що інформація про смерть Кім Чен Ина не відповідає дійсності.