Еммануель Макрон рішуче підтримує відправку французьких інструкторів в Україну / фото European Union

Президент Франції Еммануель Макрон має намір презентувати план можливого розміщення французьких військових інструкторів в Україні. Це може статися вже наступного тижня, заявив він під час візиту до Німеччини, передає агентство DPA.

За його словами, такий план може бути представлений під час візиту президента України Володимира Зеленського до Нормандії з нагоди висадки союзників у Другій світовій війні, який відбудеться 6 червня. 

"Ми будемо говорити дуже точно в той час, щоб оголосити, що ми збираємося робити", - наголосив Макрон та згадав про "нескоординовану і невдалу комунікацію" з цього питання раніше.

Відео дня

Таким чином він анонсував візит президента України до Франції. 

"У мене буде можливість, коли Президент Зеленський наступного тижня приїде до Франції з нагоди "Дня Д", прийняти його і тоді дуже точно поговорити, щоб оголосити, що ми збираємося робити", - запевнив президент Франції на пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцом, передає TF1.

За його словами, всі ймовірні варіанти щодо підтримки України буде обговорено під час візиту Зеленського до країни. Коли в нього запитали про нібито швидке відправлення військових інструкторів в Україну, Макрон відповів, що не "коментує чутки" і засудив "нескоординовані та невдалі комунікації".

Відправка французьких інструкторів в Україну - що відомо

Як писав УНІАН, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Франція відправить в Україну інструкторів для підготовки українських військових. 

"Радо вітаю ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців. Мною вже підписані документи, які дозволять першим французьким інструкторам невдовзі відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом", - наголосив він.

Водночас Міністерство оборони Франції не підтвердило інформацію про направлення своїх інструкторів до України

"Навчання на українській території є одним з напрямків, що обговорюються з моменту конференції на підтримку України, скликаної президентом 26 лютого. Це напрямок, який продовжує вивчатися разом з українцями, зокрема, щоб зрозуміти їхні конкретні потреби", - відповіли у відомстві на запит журналістів.

Вас також можуть зацікавити новини: