Кирило та Ірина Чистякови

Мати російського військового, який потрапив в український полон,  Ірина Чистякова заявила, що в Україні до її сина ставляться краще, ніж командування РФ. А влада Росії нічого не робить для повернення своїх солдатів.

З такою заявою Чистякова виступила на брифінгу "Ради матерів і дружин військовослужбовців", повідомляє Телеграм-канал "Можем объяснить" і публікує відповідне відео.

Зазначається, що вона шукала свого сина-окупанта кілька місяців, а Міноборони РФ у пошуках їй ніяк не допомагало. Мати російського солдата, який потрапив у полон, сказала:

"... Це мій син, і він мені потрібен. Він не потрібен Путіну, він не потрібен Шойгу. Вони сидять, їм тепло! Вони ж не в окопах і не у в'язниці 8 місяців в Україні! У нацистів, як вони кажуть. Питання - а чому у нацистів наші полонені виходять нормальні? Може, ви нам щось не договорюєте і там зовсім не нацисти?".

Жінка каже, що по суті в Україні зберегли життя її синові, а ще співробітники СБУ нібито пропонували їй свою допомогу в пошуках Кирила.

"Ми худоба, чи що? Ми народжували своїх дітей не для того, щоб хтось розв'язував свої проблеми!.. Ви не зліть нас, матерів. Ви поверніть нам наших дітей", - звернулася мати солдата РФ, який потрапив у полон, до російського керівництва.

Як Кирило Чистяков потрапив у полон

Чистякова призвали на строкову службу в жовтні 2021 року, його відправили до військової частини в Лузі. Коли керівництво армії РФ вже точно знало, що повномасштабному вторгненню в Україну бути, воно обманним шляхом змусило солдата підписати контракт. Так у лютому 2022-го року Кирило потрапив на війну проти України. Але через місяць він зник безвісти.

Мати військового Ірина Чистякова подолала шлях з Карелії до Донецька, потім - до Маріуполя, а потім провела тиждень у морзі Ростова-на-Дону. Але сина так і не знайшла. 

Лише кілька днів тому жінка отримала підтвердження, що її син Кирило Чистяков перебуває у полоні.

Який вигляд має табір для російських військовополонених в Україні

Раніше Міністерство юстиції показало, в яких умовах Україна утримує російських військовополонених. Табір для військовополонених охороняється, всередині будівлі утримувані особи можуть вільно пересуватися.  Для військовополонених створено належні побутові умови, організовано медичне забезпечення.

Вас також можуть зацікавити новини: