Німеччина не уточнила, коли буде відомий діагноз Навального / REUTERS

Генеральна прокуратура Росії направила запит до Німеччини про надання результатів аналізів опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє Welt am Sonntag.

Читайте такожДружину Навального не пускають до нього в лікарню, де перебувають лікарі з Німеччини (відео)

Відео дня

Росія просить Міністерство юстиції Німеччини надати результати аналізів та інформацію про попередній діагноз Навального.

Федеральне міністерство юстиції Німеччини прийняло до розгляду запит.

Отруєння Навального

20 серпня 2020 року Навальному стало погано у літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припустили, що Олексія отруїли чимось, підмішаним у чай.

Того ж дня, 20 серпня, у ЗМІ повідомили, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, занепокоєння, сплутаність свідомості та патологічне мислення. Навальний після отруєння перебував у комі у важкому стані. Його під'єднали до апарату ШВЛ.

Правоохоронні органи РФ не розглядали версію навмисного отруєння Навального. За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування стосовно депутатів з партії Путіна.

21 серпня у штабі Навального з посиланням на поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Однак в лікарні Омська цю інформацію відразу ж спростували. Цього ж дня представники Навального заявили про те, що хочуть звернутися до ЄСПЛ, щоб заборонити владі РФ перешкоджати транспортуванню політика на лікування.

За словами російських медиків, основний робочий діагноз Навального - порушення обміну речовин, яке спровокувало різке зниження рівня цукру в крові.

23 серпня 2020 року Навального прийняла на лікування берлінська клініка "Шаріте".

Станом на 28 серпня Навальний перебував на лікуванні у німецькій клініці "Шаріте" і був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Його стан медики оцінювали як стабільно важкий.