Росії критично не вистачає боєприпасів і техніки, зазначив експерт / скріншот

Командування російських військ перебуває у настільки відчайдушному становищі, що готове гнати з Північної Кореї боєприпаси, аби хоч якось підтримувати вогневий потенціал своїх військ, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Ці поставки критично не вплинуть на ситуацію у зоні бойових дій. Вони лише ситуативно, а не цілком і повністю, будуть вирішувати виниклі проблеми у Росії зі зростаючим дефіцитом боєкомплекту. І аналогічно по техніці і озброєнням", - упевнений експерт.

Він переконаний, що Росії і справді зараз критично не вистачає боєприпасів і техніки, а за рахунок своїх ресурсів вона цю проблему не може вирішувати своєчасно і в повному обсязі. Тому, залучення третьої сторони для РФ є "архіважливим завданням", зазначив Коваленко.

Відео дня

При цьому він заявив про те, що доставка боєприпасів з КНДР до Росії насправді є вельми проблематичною:

"Єдиним залізничним сполученням між КНДР і Росією є міст "Дружба", тобто - всього лише одна логістична артерія... Транспортна галузь КНДР напівмертва (якщо не гірше) і забезпечувати потік ешелонів 24/7 з боєкомплектом вона не зможе. Крім того, у КНДР навіть немає необхідної кількості ешелонів, щоб забезпечувати повною мірою перевезення боєприпасів і техніки в Росію. Не виключаю, що в цьому процесі можуть взяти участь РЖД, але чи вирішить це ряд інших проблем?".

За його підрахунками, північнокорейські боєприпаси долатимуть понад 10 тисяч кілометрів до України і точно не вирішать проблему РФ з постійно зростаючим "плечем підвезення" боєприпасів.

РФ нарощує виробництво артснарядів - що повідомлялося

Як писав Reuters, Росія, ймовірно, зможе наростити виробництво артилерійських боєприпасів до 2 мільйонів на рік. Втім, навіть ця кількість не відповідає реальним потребам окупантів на фронті.

За даними джерела, за рік Росія витратила в Україні від 10 до 11 мільйонів снарядів.

Вас також можуть зацікавити новини: