Наразі точно невідомо, у якому стані Кадиров / фото REUTERS

Смерть лідера Чечні Рамзана Кадирова може стати причиною дестабілізації не лише в Чечні, а й на всій території Північного Кавказу, яка входить до складу Росії.

Сходознавець, член експертної ради Центру цивільних свобод В’ячеслав Ліхачов заявив, що Кремль боїться такого сценарію та прагне уникнути його, пише ZN.UA.

За його словами, це може стати катастрофою для РФ під час війни проти України та дії міжнародних санкцій. У статті видання наголошується, що контроль над Чечнею є запорукою лояльності всього Північнокавказького регіону центральній російській владі. 

Відео дня

Республіки на тих територіях мають високий рівень безробіття, вакуум соціальних ліфтів, етнічні та кланові суперечності, злочинність та корупцію, переслідування інакодумців і відсутність правосуддя.

Що відомо про стан Кадирова

Як повідомляв УНІАН, ЗМІ в останні дні багато писали про те, що глава Чеченської Республіки перебуває у дуже важкому стані в лікарні. Згодом навіть з'явились чутки про його смерть, які ГРУ спростувала.

Вчора, 19 вересня, російський бізнесмен Леонід Невзлін повідомив, що Кадиров помер у московській Центральній клінічній лікарні. Наразі офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У Легіоні "Свобода Росії" назвали найімовірнішого наступника Кадирова. Ним може бути Адам Делімханов - ближній соратник, сподвижник Кадирова.

Вас також можуть зацікавити новини: