ЗМІ дізналися про підготовку "білоруських бойовиків" у Польщі для повалення Лукашенка / скріншот

Сотні громадян Білорусі, які залишили країну після масових протестів 2020 року, нібито проходять бойову підготовку в Польщі, щоб повалити диктатора Олександра Лукашенка.

Як пише видання The Times, тренування проводять колишні офіцери білоруських силових структур BYPOL, які також були змушені покинути свою країну. 

До цього партизани, пов'язані з BYPOL, вже провели кілька успішних операцій на території Білорусі. У лютому цього року організація взяла на себе відповідальність за підрив російського розвідувального літака А-50 в аеропорту під Мінськом за допомогою двох безпілотників. У Білорусі BYPOL визнали "екстремістською організацією".

Учасники тренувань готуються до Дня, який між собою називають "Часом X" — коли вони повернуться в Білорусь, щоб битися з режимом. На початку червня Лукашенко розповів, що в Польщі, Литві та Україні західні країни навчають "членів незаконних збройних формувань", щоб повалити його. Також він зазначив, що в самій Білорусі відзначаються спроби створення "сплячих екстремістських осередків".

Ситуація в Білорусі - останні новини

Навчання армії РФ на полігонах Білорусі продовжений мінімум до 25 червня. Це стосується відразу 8 локацій, на яких росіяни розгорнули свої тренування.

Станом на 23:20 16.06.23 спостерігачі не мають ніякої підтверджуючої інформації про початок реального переміщення ТЯО В Білорусь. 

У Військово-Повітряних сил Білорусі з'явився перший пасажирський літак, на борту якого є туалет.