Світлана Тихановська тепер є в Інстаграм / Instagram

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська, яку режим Лукашенка змусив покинути країну, завела профіль в Instagram. Її аккаунт називається prezident.sveta.

Читайте такожЄвропарламент визнав Координаційну раду тимчасовим представницьким органом білорусів

"Я розумію, що для перемоги потрібно використовувати всі можливі канали, і тому з'явився цей аккаунт – моя єдина актуальна персональна сторінка», - написала Тихановська у своїй першій публікації.

Політик зазначила, що її сторінка в Instagram буде "більш неформальною«, ніж її офіційний Telegram-канал "Пул первой".

У своїх перших публікаціях Тихановська заявила, що звинувачення, висунуті в Білорусі проти її поплічниці Марії Колеснікової – абсолютно абсурдні.

Крім того, вона розповіла про підготовку санкційного «списку Тарайковського» - до нього увійдуть імена чиновників і силовиків РБ, які продовжують брати участь у поліцейському свавіллі щодо протестувальників.

Скриншот

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менш як 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них під час затримання і в СІЗО сильно били. Сотні людей постраждали, офіційно відомо про трьох загиблих.
  • Суперник Лукашенка Світлана Тихановська була змушена покинути Білорусь під тиском силовиків. Зараз вона знаходиться в Литві. 
  • Європейський Союз не визнав результатів виборів президента Білорусі та вважає Лукашенко нелегітимним президентом.
  • Опозиція створила Координаційну раду, покликану забезпечити мирну передачу влади в Білорусі. Опозиціонерку Марію Колеснікову і ще кількох її соратників за Радою затримали. Колесніковій пред'явили звинувачення у справі про підрив нацбезпеки РБ.
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей. Масштабні акції у вихідні дні стали своєрідною традицією, силовики жорстоко затримують їх учасників.