REUTERS

Колишній віце-президент США, ймовірний кандидат від демократів на президентських виборах 2020 Джо Байден на 10 відсотків випереджає кандидата від республіканців, президента Дональда Трампа.

Про це свідчать результати опитування, проведеного ABC спільно з Washington Post, повідомляє «Голос Америки».

Згідно з результатами оприлюдненого у неділю опитування, 53% зареєстрованих виборців віддають перевагу Байдену, 43% - Трампу. Аналітики вказують на позитивну динаміку для Байдена: у березні Байден мав 49% підтримки, Трамп – 47%.

Відео дня

Разом з тим, як свідчить опитування, прихильники Трампа висловлюють високий рівень ентузіазму щодо свого кандидата.

Читайте такожПротести в США: Трамп збирається визнати антифа-рух терористичною організацією

87% симпатиків Трампа заявили, що однозначно проголосують за нього у листопаді. Порівняно з 68% прихильників Байдена, які сказали, що безсумнівно віддадуть свій голос за колишнього віце-президента.

69% готових проголосувати за Трампа сказали, що «мають великий ентузіазм» щодо свого кандидата. Серед прихильників Байдена таких виявилось лише 34%.

53% респондентів висловили незадоволення тим, як президент Трамп бореться з пандемією коронавірусу, цей показник на два відсотки більший, ніж був у березні.

Опитування проводилось 25-28 травня, участь у ньому взяли 1001 зареєстрований виборець. Статистична похибка становить 3,5%.

Як повідомляв раніше УНІАН, президент США Дональд Трамп заявив про розрив відносин Сполучених Штатів зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).