Трамп заявив, що США розривають всі відносини з ВООЗ / REUTERS

Президент США Дональд Трамп 29 травня заявив про розрив відносин Сполучених Штатів зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це Дональд Трамп сказав під час прес-конференції у Білому домі, пише ТСН.

Своє рішення американський лідер пояснив тим, що у ВООЗ відмовилися проводити реформи, які вимагав Вашингтон. За словами глави Білого дому, відтепер Америка переводить свої кошти іншим організаціям, які займаються проблемами охорони здоров'я.

Відео дня

"Через те, що вони (ВООЗ - ред.) відмовилися проводити необхідні реформи, ми сьогодні припиняємо відносини з ВООЗ і перенаправляємо наші кошти для інших невідкладних проблем у світі у сфері охорони здоров'я", - сказав Трамп під час виступу в Білому домі.

Читайте такожТрамп назвав COVID-19 "подарунком із Китаю"

Крім того, Трамп заявив про плани запровадити санкції щодо офіційних осіб Китаю і Гонконгу, які, за його словами, підривають автономію останнього. Також Штати мають намір заборонити в'їзд окремих іноземних громадян з Китаю. 

Нагадаємо, тижнем раніше Дональд Трамп погрожував, що назавжди припинить фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та перегляне членство США в організації. Американський президент заявив, що у ВООЗ є 30 днів на те, щоби виконати усі вимоги США, однією з яких є "демонстрація повної незалежності" організації від Китаю. 

Глава Білого дому також звинуватив ВООЗ в невірних оцінках щодо пандемії коронавірусу. Очільник Штатів висловив сумніви щодо неупередженої обробки організацією даних, котрі вона отримує з КНР.