Фото УНИАН

Ніяких масових акцій - мітингу і ходи - в пам'ять жертв депортації 1944 року в Сімферополі 17 і 18 травня не буде, постановив Меджліс кримськотатарського народу.

Про це говориться в його рішенні.

17 травня відбулося позачергове засідання Меджлісу. «Меджліс кримськотатарського народу ухвалив, що в центрі Сімферополя ніяких масових акцій в ці дні не проходитиме. 17 травня акція-реквієм "Запали вогник в своєму серці" не відбудеться. Меджліс визначив наступний порядок заходів 18 травня 2014 року: 1) з 8:00-9:30 провести траурні заходи у селищах і селах, у місцях визначених місцевими Меджлісами за погодженням з головами сільських та селищних рад; 2) з 11:00 - 13:00 провести траурні заходи у районних центрах і містах, у місцях визначених регіональними Меджлісами за погодженням з керівниками районів і міст; 3), в 13:00 у мікрорайоні Акмечеть міста Сімферополя (біля Джамі) відбудеться всекримський жалобний молебень (дуа), присвячений пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу», - сказано в постанові.

Відео дня

Читайте такожУ День пам'яті жертв депортації кримським татарам запропонували обмежитись мітингом на кладовищі

Як повідомляв УНІАН, призначений президентом РФ Володимиром Путіним тимчасово виконуючий глави республіки Крим Сергій Аксьонов 16 травня заборонив до 6 червня всі масові акції в Криму.

Всі роки незалежності України близько 15-20 тисяч кримських татар з'їжджалися з регіонів автономії 18 травня на мітинг у Сімферополі. Останні кілька років кримськотатарська молодь ввечері 17 травня проводила акцію «Запали вогонь у своєму серці», викладаючи зі свічок символ кримських татар - тамгу, контури Криму й цифри - кількість років, що минули з часу депортації.

Читайте такожГПУ: Дискримінацію кримських татар у Криму повинен розглядати ЄСПЛ

Організаційний комітет з проведення заходів до Дня пам'яті жертв депортації 17 травня визнав недоцільним проведення масового мітингу 18 травня в центрі Сімферополя, запропонувавши городянам - кримським татарам зібратися на пам'ятні заходи на кладовищі «Абдал».