Міністерство внутрішніх справ України вважає за доцільне запровадити на законодавчому рівні комендантську годину для неповнолітніх.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив заступник начальника кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВС України Віктор СУРАНОВИЧ.

«Можливо, і доцільно закріпити дане питання на законодавчому рівні», - сказав він.

Відео дня

В.СУРАНОВИЧ пояснив необхідність таких заходів тим, що неповнолітні не повинні пізно ввечері знаходитися на вулиці одні, а з іншого боку - батьки повинні знати, де перебувають їхні діти.

В контексті цього він зауважив, що це питання треба відпрацювати в розрізі встановлення вікового цензу. «Треба відпрацювати це детально, щоб не порушувати конституційних прав громадян», - сказав В.СУРАНОВИЧ.

Як повідомляв УНІАН, у деяких містах України місцева влада вже запровадила комендантські години для неповнолітніх. Дітям заборонено перебувати без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють, у громадських місцях, ресторанах, об`єктах торгівлі, розваг, у дворах і під`їздах житлових будинків, громадському транспорті тощо.