Кіровоград. 26 квітня. УНІАН. На Кіровоградщині співробітники податкової міліції викрили та припинили діяльність конвертаційного центру, через який легалізовано близько 50 млн. грн.

Про це кореспондента УНІАН повідомили у прес-службі ДПА в Кіровоградській області.

До складу організованого кіровоградцями центру входило 10 підприємств, зареєстрованих у різних містах України. Через конвертаційний центр безготівкові кошти переводились у готівку реально діючим суб’єктам господарювання. За надання таких послуг організатори отримували гонорар у розмірі 3-8% від проконвертованої суми.

Відео дня

З метою доведення незаконної діяльності організованої групи спочатку було затримано одного з її учасників. Під час огляду у нього вилучено 80 тис. грн. Оперативні групи, створені з числа працівників податкової міліції ДПА в області, одночасно провели 6 обшуків, під час яких вилучили численні бухгалтерські документи, печатки та чекові книжки різних підприємств, офісну техніку, автомобілі.

Постановами Добровеличківського суду Кіровоградської області накладено арешти на 15 розрахункових рахунків у банківських установах Кіровограда, ще 5 - в Києві та Одесі.

Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст.27 ч.3, ст.28 ч.2, ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України. Слідство триває.