Голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Студентське братство” Олег ЯЦЕНКО заявляє, що військовослужбовці Чорноморського флоту Російської Федерації порушують права українських громадян в Севастополі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Києві.

За словами О.ЯЦЕНКА, командування російського Чорноморського флоту 13 квітня під час проведення „Студентським братством” акції навпроти будинку штабу ЧФ Росії у Севастополі з вимогою „припинити незаконні пересування підрозділів морської піхоти ЧФ РФ поза межами їх дислокації”, заблокувало підхід до штабу флоту припаркованими навколо нього військовими вантажівками.

Відео дня

“Нам перешкоджали проводити акцію на вул. Вороніна в Севастополі. Була виставлена морська піхота, вантажні машини російського ЧФ, які стояли на тротуарах і перешкоджали пішоходам і “Студентському братству” проводити мирну акцію”, - сказав він.

О.ЯЦЕНКО також зазначив, що рух вулицею Вороніна, яка прилягає до штабу ЧФ, контролює Військова автоінспекція.

За словами О.ЯЦЕНКА, “Студентське братство” неодноразово зверталося до правоохоронних органів з проханням припинити втручання Росії у внутрішні справи України, що суперечить Договору про дружбу і співробітництво, проте й до нині це втручання не припинено.

“Ми бачимо, що є абсолютна здача національних інтересів з боку правоохоронних органів в Севастополі”, - сказав він.

Крім цього, О.ЯЦЕНКО повідомив, що російські військові, зокрема, передислоковані із бухти Козача в центр міста морські піхотинці ЧФ РФ, не допускають громадян України на територію 44-го спортклубу, “чим порушують статтю 15 угоди про статус та умови перебування ЧФ РФ в Україні”. Він зазначив, що 44-ий спортклуб був визначений, як “об’єкт спільного використання” флоту і громади.

***Як повідомляє інформаційний центр Об`єднання «Російська співдружність», депутат Севастопольської міськради, голова громадської організації «Російський вибір» і член правління Всеукраїнського об`єднання «Російську співдружність» Геннадій БАСОВ заявив про неприпустимість проведення "політичних провокаційних ігор в безпосередній близькості від військових об`єктів". ВІн також виразив заклопотаність "черговим зростанням інформаційного негативу відносно Чорноморського Флоту Російської Федерації і Російської держави". "Українська держава і місцеві власті Севастополя повинні забезпечувати шанобливе відношення до статусу російських військових формувань і не втручатися в їх внутрішнє життя. А подібні дії провокаторів повинні переслідуватися за законодавством, а не заохочуватися українською владою", - заявив Г.БАСОВ.