З 1991 року з державного та республіканського бюджетів на облаштування депортованих осіб  виділено 981, 98 млн. грн. Про це повідомлялося під час міжвідомчої наради, присвяченої питанням дотримання  законодавства у сфері міжнаціональних і міжконфесійних відносин, інформує прес-служба прокуратури Криму.

У 2007 році на реалізацію Програми облаштування і соціально культурного розвітку депортованних громадян профінансовано 85 млн. 354, 7 тис. грн, у тому числі з бюджету АР Крим 19 млн. 087 тис.

Але, наголошує прокуратура, не виконуються постанови Радміну Криму 15-річної давності, до яких місцеві ради повинні резервувати земельні ділянки для новоприбулих депортованих.

Відео дня

"У свою чергу Реском у справах депортованих громадян дотепер не створив зведений реєстр депортованих громадян", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура інформує, що за оперативними данними на сьогодні на постійне місце проживання в Україну і зокрема  до Криму повернулось більше 255 тис. кримських татар, 4,5 тис. вірмен, болгар, греків, німців.