Голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій КУНІЦИН наголошує, що міська рада Севастополя споруджує пам’ятник Катерині ІІ без відповідних узгоджень.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідаючи сьогодні на прес-конференції у Севастополі на запитання, „чому міська адміністрація усунулася від встановлення пам’ятника колишній російській імператриці Катерині ІІ?”, С.КУНІЦИН зазначив, що „такий серйозний персонаж в політиці, як Катерина ІІ, безумовно, був. І, безумовно, в епоху її царювання було багато добрих і не добрих справ, так само, як і під час царювання багатьох різних імператорів”.

Водночас, як підкреслив голова міськадміністрації, „ми говоримо лише про те, і написали міській раді: якщо ми сьогодні ставимо пам’ятник, наприклад, Гетьману Сагайдачному, або Кирилу і Мефодію, або депортованим, так у нас щодо них усі узгоджені документи є”. При цьому він додав, що “міська рада, не узгодивши з адміністрацією, управлінням охорони пам’ятників і культурної спадщини, з управліннями культури, архітектури, самовільно, без узгодження з відповідними структурами ухвалила рішення, з порушеннями, без дозволу Державної архітектурно-будівельної комісії, інших дозвільних документів про спробу будівництва пам’ятника”. Крім того, зазначив С.КУНІЦІИН, „коли на сесії розглядалося це питання, юридична служба міської ради дала негативний висновок щодо пам’ятника; в ньому, зокрема, йдеться, що за відсутності таких-то і таких-то документів міськрада не має права ухвалювати рішення, тому що воно буде незаконним”.

Відео дня

С.КУНІЦИН додав, що міська адміністрація направила „міській раді і правоохоронним органам листи про те, що рішення міськради щодо намірів встановити пам’ятник Катерині ІІ ухвалені з порушенням законодавства, і не можуть бути виконаними, оскільки відсутні відповідні узгодження”. Як він також сказав, „нехай міська рада все узгодить, і тоді питань не буде”.

Відповідаючи на уточнююче запитання „чому ви не сприятимете проведенню таких узгоджень?”, С.КУНІЦИН зазначив: „міська рада проявила ініціативу, взялася за Катерину, - поки не довела це до кінця. Три роки вони говорять про те, що спорудять пам’ятник на 35-й батареї, - я поки що не бачу. Нехай вони те, що обіцяли - виконають самі”.