Президент України Віктор ЮЩЕНКО під час робочої поїздки до Івано-Франківської області 18 липня, як очікується, візьме участь в урочистому відкритті на горі Говерла скульптурної композиції “Тризуб” з нагоди 18-річниці проголошення Акта про державний суверенітет України.

Про це УНІАН повідомили в Івано-Франківській обласній державній адміністрації. Взяти участь у церемонії відкриття «Тризуба» на Говерлі також запрошені голови Ради міністрів АР Крим, обласних державних адміністрацій, представники влади, політичних і громадських організацій Івано-Франківської та Закарпатської областей, громадськість. Делегації областей привезуть у капсулах землю із своїх регіонів, яку буде поміщено на Говерлі у спеціальному постаменті.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола ПАЛІЙЧУК в інтерв’ю журналістам повідомив, що це «буде знакова акція, яка матиме велике значення для об’єднання всієї України».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, В.ЮЩЕНКО сьогодні відбув до державної резиденції «Синьогора», де проведе три дні відпустки, а 17-18 липня відбудуться робочі поїздки глави держави Закарпатською та Івано-Франківською областями.

Зокрема, 17 липня на Закарпатті В.ЮЩЕНКО візьме участь у церемонії вручення державних нагород матерям-героїням та ключів від будинків, придбаних для багатодітних родин (с. Широке Виноградівського району), а також у відкритті дитячого будинку сімейного типу (м. Виноградів).