Прокуратурою Криму внесено подання до Державної інспекції з контролю за цінами в АРК з вимогою негайного усунення порушень закону та притягнення до відповідальності дванадцяти інспекторів, які ці порушення допустили.

"Вивчення практики роботи контролюючого органу свідчить про те, що інспектори проводять перевірки для себе: порушення не усуваються, порушники не караються і нерідко навіть не знають, що їх притягнуто до відповідальності, порушені права громадян не відновлюються", - йдеться у повідомленні прокуратури Криму.

Прокурори склали чималий список постанов контролюючого органа про адмінправопорушення, за якими нікого не притягнуто до відповідальності.

Відео дня

Виявлено численні факти порушень вимог Закону України «Про звернення громадян»: по десять місяців чекають заявники відповіді від контролюючого органу, при цьому нерідко відповідають їм до закінчення перевірки викладених в скарзі фактів або не відповідають взагалі.

За виявленими прокуратурою Криму фактами Держінспекцією з контролю за цінами в Україні проведено перевірку, внаслідок якої начальника інспекції з контролю за цінами в АРК притягнуто до дисциплінарної відповідальності.