Президент України Віктор ЮЩЕНКО готовий підписати указ про розпуск парламенту, якщо до закінчення визначеного Конституцією України терміну у Верховній Раді України не буде створено нової коаліції

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив cьогодні на прес-конференції.

“Я прихильник консультацій, я прихильник діалогів, я дам можливість політичним силам провести цей діалог, але якщо спільної заяви у відповідний термін (до 24-ї години сьогоднішнього дня – УНІАН) не буде, я скористаюсь правом розпуску парламенту”, - наголосив Президент.

Відео дня

В.ЮЩЕНКО вважає, що скасовані сьогодні парламентом закони можуть бути лише початком переговорів про відновлення демократичної коаліції.

Він зазначив, що сьогоднішні рішення можуть стати лише основою для переговорів щодо створення коаліції Блоку Юлії Тимошенко, блоку “Наша Україна - Народна самооборона”, Блоку Литвина. Він зауважив, що необхідно ще вирішити багато питань, в тому числі й висловити спільну позицію щодо Грузії.

Президент висловив побоювання, що скасовані закони можуть бути прийняті знову через декілька днів.

Коментуючи можливість створення нової коаліції у складі БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина, Президент зауважив, що в цьому трикутнику, насамперед, “слід тонко розібратися у стосунках між БЮТ та НС-НУ”.

“Мені важко коментувати, що буде через деякий час між членами коаліції, чи цей роман завершиться новим шлюбом – коли буде забуто всі негаразди, або ж треба буде скасувати існуючі протиріччя”, - сказав Президент.