Презентація інноваційної розробки для школярів – профорієнтаційного терміналу "Живи і працюй в Україні!" відбулася сьогодні в школі № 25 Сімферополя. У заході взяла участь міністр труда і соцполітики України Людмила ДЕНІСОВА.

Термінал передбачає знайомство школярів із змістом конкретних професій та шляхами їх здобуття, містить поради батькам стосовно вибору професій їхніми дітьми та інформацію з профорієнтації і психології для вчителів, інформує прес-служба Мінпраці.

Впровадження проекту "Живи і працюй в Україні!" зумовлене необхідністю формування у молоді поваги до праці, усвідомленого вибору конкурентоспроможної професії та спеціальності, інформування про реальний стан ринку праці та його потреби, зацікавлення молоді в опануванні професій, які вкрай необхідні національному ринку праці. 

Відео дня

Проект спрямований на забезпечення доступності, мобільності, гнучкості та привабливості профорієнтаційних послуг для молоді, що надає державна служба зайнятості.

Впровадження профорієнтаційних терміналів у загальноосвітніх школах України дозволить сформувати у школярів та їхніх батьків ефективні стратегії поведінки на ринку праці, досягти зростання чисельності та рівня зайнятості населення працездатного віку.