Уряд схвалив законопроект про внесення змін до державного бюджету на 2008 рік.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр фінансів Віктор ПИНЗЕНИК сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів.

«Прийнято (зміни) щойно, прийнято по НАК «Нафтогаз», враховуючи необхідність реакції на деякі питання, і по виборах», - сказав В.ПИНЗЕНИК.

Відео дня

У той же час, міністр не назвав планований обсяг фінансування виборчої кампанії. «Та сума, яка звучала в ЗМІ», - додав він.

В.ПИНЗЕНИК також повідомив, що законопроект про внесення змін до держбюджету на 2008 рік припускає фінансову підтримку НАК «Нафтогаз України» і Пенсійного фонду. Разом з тим, міністр не назвав обсяг планованої підтримки.

Нагадаємо, що згідно українського законодавства, зміни до бюджету можуть вноситися тільки рішенням Верховної Ради. А парламент на даний момент, принаймні, на думку Секретаріату Президента, вважається недієздатним, оскільки  розпущений указом Віктора ЮЩЕНКА. Під час підготовки до дострокових виборів 2007-го року аналогічна колізія вирішувалася тим, що Президент призупиняв власний указ, давши можливість Раді внести зміни до законів.