Влада Сімферополя вимагає від підприємства "Кримтеплокомуненерго" включити тепло усім будинкам комунальної форми власності, незалежно від рівня оплати за теплопостачання.

Про це повідомили в прес-центрі Сімферопольської міської ради з посиланням на першого віце-мера міста Петра ПОЛТАВСЬКОГО.

На сьогодні в Сімферополі з 981 будинку комунальної форми власності опалюються тільки 848. Інші відключені від теплопостачання з технічних причин, а також через борги. "Решта будинків відключена від теплопостачання з різних причин: з технічних, а також через борги", - зазначив перший заступник міського голови Сімферополя.

Відео дня

При цьому він підкреслив, що міська влада не підтримує підприємство "Кримтеплокомуненерго" у відключенні від тепла будинків-боржників. "Чому має страждати весь будинок, якщо не платять 3-4 людини. Потрібно працювати окремо з кожним неплатником", - вважає П.ПОЛТАВСЬКИЙ. У зв`язку з цим він рекомендував "Кримтеплокомуненерго" підключити до опалення всі будинки комунальної форми власності Сімферополя, незалежно від рівня оплати за теплопостачання.

Як повідомляв УНІАН, підприємство "Кримтеплокомуненерго" - основний постачальник теплової енергії в Криму - заявило, що якщо хоча б в одній квартирі у мешканців є борг понад 500 грн., то без опалення залишиться весь будинок.

"Тепло подаватимемо на всі будівлі і споруди Криму, там, де є акти готовності цих будівель до прийому тепла, і там, де немає боргів понад 500 грн. на квартиру, - зазначив генеральний директор "Кримтеплокомуненерго" Ігор ВАЙЛЬ. - Це дуже болюче питання, але це пов`язано з тим, що системи теплопостачання, що будувалися 70 років тому, не розраховані на індивідуальний підхід до кожної квартири. У «Кримтеплокомуненерго» укладені договори з власниками будівель, а не з квартиронаймачами". Будинок одержить тепло тільки тоді, коли боржник погасить, щонайменше, 50% боргу.