Алуштинська міська рада оголосила місто «територією без НАТО».

Рішення було прийняте на сесії 19 листопада. Ініціатором ухвалення даного рішення виступив депутат від Блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція».

Як ідеться в рішенні, текст якого розміщений сьогодні на офіційному сайті ПСПУ, в Алушті не можуть проводитися «потенційно небезпечні» для городян учення за участю військових формувань представників блоку НАТО. Крім того, депутати міськради виступили проти проведення в Алушті круглих столів і рекламних кампаній, «спрямованих на пропаганду НАТО».

Відео дня

Також алуштинські депутати на сесії прийняли рішення, яке зобов`язує операторів кабельних мереж міста «негайно відновити ретрансляцію телепрограм і каналів у повному обсязі», станом на 29 вересня цього року.

Депутати міськради Алушти назвали таким, що «грубо порушує і ущемляє конституційні права громадян України» рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яке зобов`язує провайдерів кабельного телебачення країни вилучити з переліку програмних продуктів неадаптовані до українського законодавства телепрограми, зокрема російські.

Як повідомили по телефону кореспонденту УНІАН у мерії Алушти, прокурор міста пообіцяв опротестувати обидва рішення міськради. Крім того, повідомили в мерії, поки що ці рішення не підписані секретарем міської ради, яка головувала на сесії. «На підписання є п`ять днів – поки що вони не підписані», - повідомив співрозмовник агентства.