Прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО доручила розробити Державну програму з питань розробки перспективних газових родовищ на шельфі Чорного моря.

Про це повідомили в Управлінні інформації Секретаріату Кабінету Міністрів України.

"Я просила б, аби ми почали робити один масштабний проект, включаючи весь шельф, включаючи всі складові розвідки, видобутку", - заявила Ю.ТИМОШЕНКО, відзначивши необхідність розробки відповідної держпрограми, в якій мають бути визначені джерела фінансування, причому, для реалізації програми повинні залучатися довгострокові кредити світових фінансових організацій.

Відео дня

Прем`єр доручила підготувати відповідний проект розпорядження уряду, в якому будуть передбачені терміни початку робіт з видобутку газу на шельфі Чорного моря і визначено перелік відповідальних осіб за підготовку такої роботи.

"Вважаю, що це один з перспективних напрямів, який повинен забезпечувати країну, зокрема й додатковими обсягами природного газу, якого сьогодні в країні не вистачає", - заявила Ю.ТИМОШЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, НАК "Нафтогаз України" 25 листопада звернувся до уряду з проханням передбачити в держбюджеті три млрд. грн. на облаштування Одеського і Безіменного газових і Суботинського нафтового родовищ на шельфі Чорного моря.