Міністерство юстиції України закликає владу та громадські організації Криму утриматися від невиважених дій і необґрунтованих заяв.

Про це йдеться в заяві Мін’юсту з приводу публікацій у ЗМІ щодо звільнення самовільно захоплених земельних ділянок у Сімферополі.

Прес-служба Міністерства юстиції України відзначає, що 27 січня в інтернет-виданнях з’явилися інтерпретації звернення Президії Меджлісу кримськотатарського народу, в яких стверджується, що кримською владою готується спеціальна озброєна операція по знесенню будівель кримських татар, формальним приводом до якої стали неодноразові і наполегливі вказівки міністра юстиції України про виконання судових рішень за позовами комерційних фірм.

Відео дня

Домислюючи звернення Меджлісу, авторами публікацій робляться провокативні та абсурдні висновки щодо підготовки до встановлення надзвичайного стану в Україні, заявляє Мін’юст (УНІАН-Крим: 26 січня перший заступник голови Меджлісу Рефат ЧУБАРОВ заявив: "Ми не виключаємо, що ця масштабна провокація, яка планується навколо Балаклавської, може бути початком дій, які в чиємусь сценарії мають привести до запровадження надзвичайного стану в Україні").

Мін’юст нагадує, що відповідно до Конституції судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території держави. Не є виключенням і рішення судів щодо звільнення самовільно захоплених земельних ділянок в районі вулиці Балаклавської у Сімферополі, йдеться у повідомленні.

Законом передбачено, що невиконання судових рішень у добровільному порядку підлягає примусовому виконанню. Примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу, що входить до системи органів Міністерства юстиції.

Для проведення виконавчих дій державним виконавцем у необхідних випадках залучаються працівники органів внутрішніх справ, інших органів і установ у порядку, встановленому законодавством.

”Не є секретом, що за останнє десятиріччя земельні відносини на кримському півострові надзвичайно загострились і питання із соціально-правового перейшло у площину політичного", - йдеться в заяві.

Міністерство юстиції закликає органи державної влади Криму і громадські організації регіону спільними зусиллями своєчасно і неупереджено вирішувати назрілі проблеми згідно з Конституцією та законами України.

Заяви Меджлісу та міліції