Активісти Російської громади Криму та партії «Руський блок» сьогодні намагалися зірвати пікетування будівлі Генерального консульства Російської Федерації в Сімферополі представниками Української народної партії, Конгресу українських націоналістів і Народного руху.

За повідомленням прес-служби кримської УНП, праві висловлювали протест проти «ультимативної заяви» Президента Росії Дмитра МЕДВЕДЄВА до його українського колеги Віктора ЮЩЕНКА. Пікетники тримали державні й партійні прапори та транспаранти з гаслами: «Для нас газ - найдорожчий в Європі, для вас - найдешевший транзит. І це антиросійська політика?», «Медведєв! Не шукай тріску в чужому оці! Вийми колоду з власного!» та інші.

Як повідомляє прес-служба Російської громади, дізнавшись про проведення акції, до Генконсульства підійшли її активісти й союзники з «Руського блоку».

Відео дня

Між сторонами почалася словесна перепалка. Активісти Російської громади скандували «Бандери, геть із Криму!», у відповідь лунало: «Російські окупанти, геть із Криму!».

«Зрештою представники українських правих сил визнали за краще ретируватися», - заявила прес-служба Російської громади.

Водночас, у повідомленні УНП, йдеться: «Учасники пікету закликали українців до захисту суверенітету України й виступили проти грубого втручання у внутрішні справи держави».

Жодна зі сторін не уточнила в своїх повідомленнях чисельність пікетників.