Міністерство закордонних справ України не отримало відповідь російської сторони на свою ноту з приводу вогнепального поранення української громадянки під час стрільб у Севастополі.

Про це повідомив на прес-конференції в.о. першого заступника міністра закордонних справ України Юрій КОСТЕНКО.

«Реакції нуль», - сказав він.

Відео дня

«Нам кажуть, що вона не звернула увагу на табличку, яка була прибита на якомусь заборі. Ну, знаєте, сам полігон знаходиться на відстані 500 метрів від приміщень громадян України. І справа не в тому, що постраждала громадянка України, а якби постраждала громадянка Казахстану, чи РФ ми б в такій же мірі реагували, тому що порушуються правила для проведення військових стрільб», - додав він.

31 липня під час проведення бойових стрільб підрозділами ЧФ вогнепальне поранення дістала громадянка України Ольга ЛИТВИНЕНКО.

6 серпня Міністерство закордонних справ України вручило вербальну ноту Тимчасовому повіреному у справах РФ в Україні Всеволоду ЛОСКУТОВУ.

На думку МЗС України, інцидент стався через ігнорування російською стороною положень Угоди й правил проведення навчань з використанням стрілецької зброї.

Міністерство розраховує, що російська сторона притягне до відповідальності винних, компенсує заподіяну шкоду здоров`ю постраждалої.

Водночас Служба інформації й громадських зв`язків ЧФ заявила, що жителька Севастополя дістала кульове поранення на полігоні морської піхоти через необережність. «Нещасний випадок став можливим у зв`язку з цілковитим ігноруванням цивільними особами застережних написів», встановлених на місці проїзду й проходу на полігон, йдеться в повідомленні прес-служби ЧФ.