Президент Віктор ЮЩЕНКО підписав указ, згідно з яким всенародне обговорення проекту Закону «Про внесення змін до Конституції України» має відбутися до 1 грудня 2009 року.

Як повідомили у Головній службі інформаційної політики Секретаріату глави держави, до 15 грудня Національний інститут стратегічних досліджень, із залученням представників правозахисних та інших громадських організацій, провідних учених у галузі конституційного права, у сфері суспільно-політичних наук тощо, подасть узагальнені пропозиції, що надійдуть у процесі всенародного обговорення, до законопроекту «Про внесення змін до Конституції України». 

Президент пропонує телерадіоорганізаціям, друкованим засобам масової інформації запровадити рубрики та цикли передач, публікації з обговорення основних положень проекту закону, залучивши до участі в них провідних учених у галузі конституційного права, інших науковців та широкі кола громадськості.

Відео дня

Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям доручено всебічно сприяти проведенню всенародного обговорення проекту закону.