Першим заступником начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Криму – керівником Управління боротьби із організованою злочинністю призначено полковника міліції у відставці Євгена БІДАШКА.

«Такі призначення робляться в міністерстві, але подав цю кандидатуру, природно, МОСКАЛЬ (начальник міліції автономії – заступник глави МВС)», – сказав начальник відділу зв`язків із громадськістю міліційного главку Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ.

Відео дня

За його даними, БІДАШКО (1955 року народження) з 1998 по 2000 рік працював на різних посадах у міліції автономії – очолював Армянський, Феодосійський міські відділи, Керченське міськуправління. Після обіймав посаду начальника лінійного відділу міліції на Придніпровській залізниці, був першим заступником начальника кримського главку – начальником кримінальної міліції. У 2005 році пішов на пенсію.

«Він дуже вдумлива, спокійна, культурна, ввічлива людина і дуже потужний оперативник», – зазначив керівник прес-служби міліції, додавши, що БІДАШКО, працюючи в Криму, «здорово себе показав», викривши ряд злочинних угрупувань у Керчі.

Попередній начальник УБОЗ автономії Микола ЛУШПІЄНКО наприкінці серпня очолив управління МВС у Черкаській області.