Президент Росії отримав право ухвалювати рішення про оперативне використання за межами російської території формувань Збройних сил РФ.

Як передає кореспондент УНІАН, пропозиції Президента Росії Дмитра МЕДВЕДЄВА підтримала Рада Федерації РФ.

Підтримка цієї пропозиції надасть Президенту РФ можливість не звертатися у Раду Федерації з кожного конкретного випадку оперативного використовування формувань Збройних сил за межами Росії.

Відео дня

8 грудня МЕДВЕДЄВ вніс у Раду Федерації РФ пропозицію щодо надання главі держави можливості оперативно використовувати війська за межами Росії.

9 листопада МЕДВЕДЄВ підписав закон «Про внесення змін до закону «Про оборону», що визначає порядок використання Збройних сил РФ за кордоном.

23 жовтня закон було прийнято Державною думою РФ, 30 жовтня - схвалений Радою Федерації.

Документом передбачено, що формування Збройних сил РФ можуть оперативно використовуватися за межами Росії для розв’язання таких задач: відбиття нападу на Збройні сили РФ або інші війська, дислоковані за межами території Росії; відбиття або запобігання агресії проти іншої держави; захист громадян РФ за кордоном; боротьба з піратством і з метою забезпечення безпеки судноплавства.

23 жовтня український міністр закордонних справ Петро ПОРОШЕНКО після переговорів з російським колегою Сергієм ЛАВРОВИМ заявив, що роз`яснення МЗС РФ щодо закону про використовування російської армії за кордоном повністю задовольнили Україну.

5 листопада МЕДВЕДЄВ заявив, що закон про використовування армії за межами країни застосовуватиметься лише у разі крайньої необхідності.