Усунення Геннадія МОСКАЛЯ від посади начальника міліції Криму не відіб‘ється на проведенні в автономії другого туру виборів президента України, вважає керівник республіканського штабу Юлії ТИМОШЕНКО Андрій СЕНЧЕНКО.

«Та ніяк не відіб‘ється», - відповів СЕНЧЕНКО під час чат-конференції «Центру журналістських розслідувань» на запитання щодо МОСКАЛЯ.

«МОСКАЛЬ - нормальний мент, як то кажуть, який на дух не переносить бандитів. Я думаю, що в кримській міліції багато таких людей, хоча є й інші, які другу зарплату одержують саме від бандитів. Вибори - це саме можливість побачити і відчути, кого в нашій країні більше», - додав керівник штабу ТИМОШЕНКО в Криму.

Відео дня

19 серпня 2009 року Кабінет міністрів призначив МОСКАЛЯ заступником міністра внутрішніх справ України - начальником міліції Криму.

МОСКАЛЬ суміщав роботу в міліції з роботою у Верховній Раді (фракція «Наша Україна - Народна самооборона»).

Партія регіонів звинувачувала МОСКАЛЯ у порушенні законодавства. МОСКАЛЬ стверджував, що в силовому відомстві працює на громадських засадах і зарплату не одержує.

Президент Віктор ЮЩЕНКО указом від 1 лютого зупинив дію розпорядження Кабміну про призначення МОСКАЛЯ. При цьому йдеться про документ уряду від 16 грудня 2009 року. Президент також звернувся до Конституційного Суду з проханням перевірити конституційність розпорядження Кабміну.

МОСКАЛЬ назвав дії ЮЩЕНКА «агонією». «Це ж додуматися треба: знімати вищих керівників МВС спеціально до другого туру виборів, щоб фальсифікаторам і провокаторам не було чого боятися… Весь адмінресурс у Криму знаходиться в руках Партії регіонів, а ті - вхожі до Президента», - сказав він.

3 лютого МВС поклало тимчасове виконання обов`язків начальника кримської міліції на Євгена БІДАШКА, який обіймає посаду першого заступника керівника главку в автономії - начальника Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

Заступник голови Партії регіонів Василь ДЖАРТИ заявив, що МОСКАЛЬ - «вірний слуга ЛУЦЕНКА і ТИМОШЕНКО - нарешті залишив посаду, яку незаконно обіймав, і втік з Криму».