Організація ветеранів Криму звертається до новообраного президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з проханням дозволити проведення в Севастополі військового параду із нагоди 65-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

«Організація ветеранів Автономної республіки Крим, яка нараховує в своїх лавах понад 465 тисяч осіб, і, перш за все, ветерани Великої Вітчизняної війни вважають абсолютно правильною і справедливою пропозицію президента Російської Федерації Дмитра МЕДВЕДЄВА про проведення в Севастополі за узгодженням із Україною військового параду присвяченого 65-й річниці Перемоги», - йдеться в зверненні до лідера Партії регіонів, текст якого в середу поширив прес-центр кримського парламенту.

Крім того, ветерани просять ЯНУКОВИЧА оголосити в Україні 2010 рік Роком ветеранів ВВВ 1941-1945 років.

Відео дня

МЕДВЕДЄВ розпорядився провести 9 травня 2010 року о 10 годині за московським часом військові паради із залученням зброї та військової техніки у Владикавказі, Воронежі, Ростові-на-Дону та в Севастополі (за узгодженням із українською стороною).

Народний рух України закликав керівництво країни відмовити Росії в проведенні параду в Севастополі й організувати в місті урочисте проходження українських військ.