Заборонити забудову Полікуровського горба вимагали на мітингу перед будівлею виконкому жителі Ялти, які вважають, що через роботи будуть знищені зелені насадження, серед яких дерева, занесені до Червоної книги, і може активізуватися зсув.

Як повідомила прес-служба мерії Ялти, земельна ділянка розміром 84,6 сотки фірмі «Аль» виділено у 2001 році. Компанія підготувала і узгодила проект будівництва готельного комплексу загальною площею 25 тис. квадратних метрів.

У листопаді 2009 року на сесії міськради було скасовано рішення про розірвання договору з фірмою «Аль» через невикористання ділянки. Представники компанії оскаржили це рішення і виграли суд першої інстанції.

Відео дня

Фірма заявляє, що готова застрахувати довколишні будинки городян від можливих порушень під час будівництва і взяти посильну участь у розвитку району і всього міста.

Мер Ялти Сергій БРАЙКО вислухав вимоги мітингувальників і дав завдання протягом тижня підготувати офіційні висновки юридичного відділу щодо судових розглядів, протизсувної обстановки в районі будівництва, передбачуваної вирубки зелених насаджень і кількості «червонокнижних» дерев. Фірма має подати остаточні розрахунки щодо понесених витрат.

БРАЙКО вважає, що є три виходи з ситуації, що склалася: компенсувати витрати компанії з міського бюджету, а це - до 4 млн. дол., переконати жителів району, що будівництво не завдасть шкоди ані їх будинкам, ані місту в цілому, третій - знайти і виділити фірмі ділянку під будівництво готельного комплексу, однак не на цій території.

«Я більш схиляюся до третього варіанту, щоб ситуація вирішилася безболісно для всіх сторін конфлікту, оскільки з міського бюджету таку суму (до 4 млн. дол.) ми компенсувати не зможемо, а ялтинці, судячи з мітингу, налаштовані проти будівництва. Нам необхідний ще тиждень, щоб зібрати офіційні висновки. Не виключено, що потрібно буде проводити ще одні громадські слухання з цього питання», - сказав мер Ялти.