Лідер партії «За Україну!» В’ячеслав КИРИЛЕНКО закликає опозиціонерів у парламенті об’єднатися і не допустити ратифікації нової угоди про перебування Чорноморського флоту РФ у Криму після 2017 року, яку підписали президенти України та Росії Віктор ЯНУКОВИЧ і Дмитро МЕДВЕДЄВ.

«Ці домовленості є зрадою національних інтересів України і не можуть бути виправданими жодними так званими поступками Росії по ціні на газ», - заявив КИРИЛЕНКО.

На його думку, усім опозиційним силам слід «об’єднатися навколо загрози, яка реально нависла над Україною внаслідок початку реалізації відверто антиукраїнської фази державної політики».

Відео дня

«Опозиції, яка може об’єднатися хоча б по ключових питаннях, слід не допустити ратифікації цієї міждержавної угоди в парламенті. Такі дії, з одного боку, згуртують усі патріотичні сили, а з іншого - покажуть реваншистам, що далеко не все так просто і легко, як вони думають», - додав лідер партії «За Україну!».

Президенти України та Росії Віктор ЯНУКОВИЧ та Дмитро МЕДВЕДЄВ в середу в Харкові підписали угоду про продовження базування ЧФ РФ в Криму після 2017 року строком на 25 років - до 2042. Документом передбачено продовження його дії ще на 5 років після 2042 року, якщо сторони не домовляться про інше.

Натомість Росія продаватиме газ Україні на 30% дешевше.