Поліпшення відносин України з Росією, що спостерігається після українських президентських виборів, може привернути більше російських туристів на відпочинок до Криму, вважають представники санаторно-курортної галузі.

«Потеплення відносин з Росією дозволяє нам сподіватися, що, напевне, краще житиметься курортній системі», - сказав головлікар санаторію «Лівадія» Олександр ПЛАХОТНИЙ на нараді в Сімферополі про готовність туристських підприємств і об`єктів соціальної інфраструктури до сезону-2010.

Відео дня

На думку голови кримської туристичної асоціації «Індустрія гостинності» Олени БАЖЕНОВОЇ, рішення і дії нового керівництва України дають привід для оптимізму - росіяни, «виходячи з дружніх відносин», можуть повернутися на відпочинок до Криму. «Вони повірять у те, що Крим - дружня територія», - заявила БАЖЕНОВА.

Перший заступник міністра курортів і туризму Криму Марина СЛЕСАРЄВА на питання журналістів, чи дає зовнішня політика України, і зокрема ратифікація угоди про продовження базування Чорноморського флоту Росії до 2042 року, підстави сподіватися на збільшення турпотоку з РФ, відповіла: «А чом би ні? Політичні моменти завжди впливають на збільшення і зменшення потоку».