Комуністи бойкотуватимуть РадуФракція «Комуністи» не братиме участь у засіданні Верховної ради Криму 20 жовтня та звинувачує керівництво автономії у репресіях проти представників КПУ.

«Депутатська фракція заявляє, що відмовляється з політичних і моральних міркувань бути присутньою на пленарному засіданні», - сказано в заяві.

Її автори звинувачують Партію регіонів у «поліцейському і політичному розбої» по відношенню до кримської організації Компартії.

Відео дня

«Кримські комуністи стали на шляху реалізації плану донецько-макіївського угруповання зі знищення основ політичної та економічної самореалізації Автономної республіки Крим, із захоплення особливо цінних земель рекреаційного і сільськогосподарського призначення південнобережжя і руйнування створених кримчанами унікальних здравниць і курортної інфраструктури», - йдеться у заяві фракції.

«Правлячий режим, очолюваний ЯНУКОВИЧЕМ і його ставлеником у Криму ДЖАРТИ (Василь ДЖАРТИ, голова уряду Криму і лідер кримських «регіоналів»), зневажаючи чинне законодавство України, шляхом погроз, судового і прокурорського, а часто і просто бандитського переслідування здійснює розправу над представниками Кримської республіканської організації КПУ, очищає собі простір для фальсифікації майбутніх виборів 31 жовтня і антиконституційного захоплення влади в автономії, маючи на меті припинення існування Автономної республіки Крим, відтвореної волею кримчан, що була висловлена на референдумі 20 січня 1991 року», - вважають комуністи.

Зараз у кримському парламенті, який нараховує 100 депутатів, 8 фракцій: «Блок «За Януковича», «Союз», «Крим», «Комуністи», «Курултай-Рух», «Блок Юлії Тимошенко», «Блок Наталії Вітренко «Народна опозиція», «Солідарність». Ряд депутатів є позафракційними.

За даними інтернет-порталу Верховної ради Криму, до фракції «Комуністи» входять 9 депутатів.

У проекті порядку денного завтрашнього засідання - 25 питань.