Сергій КУНІЦИН звільнений з посади постійного представника президента в Криму, в першу чергу, через хворобу, заявляє заступник глави адміністрації президента Олег РАФАЛЬСЬКИЙ.

«Це, в першу чергу, викликано тим, що Сергій Володимирович хворіє», - сказав РАФАЛЬСЬКИЙ, якого цитує прес-служба представництва глави держави в Криму.

Разом із тим він вважає, що КУНІЦИНА рано списувати з рахунків.

Відео дня

«Його останнє слово - хоч у кримській політиці, хоч у загальноукраїнській - ще не сказано. Він перебуває в стратегічному резерві, і я думаю, скоро ви почуєте про його нові призначення. А поки, після операції, потрібно поберегти здоров`я», - сказав чиновник.

Заступник глави адміністрації подякував КУНІЦИНУ за роботу: «Представництво знайшло нове звучання, були налагоджені процеси координації, співпраці органів кримської влади. Від імені президента України я хочу висловити Сергію Володимировичу підтримку й ще раз побажати міцного здоров`я».

РАФАЛЬСЬКИЙ приїхав до Криму, щоб офіційно представити колективу виконуючого обов`язки Постійного представника Президента в автономії Віктора ПЛАКІДУ.

«Зараз він (ПЛАКІДА) обіймає посаду міністра енергетики (Криму). Після врегулювання процедури і моментів, пов`язаних із його звільненням, з новою посадою, я думаю, буде підписано ще один указ Президента, де додаток «в.о.» зникне», - сказав РАФАЛЬСЬКИЙ.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ 13 жовтня звільнив КУНІЦИНА з посади постійного представника глави держави в Криму, призначивши ПЛАКІДУ виконуючим обов`язки постпреда.

ПЛАКІДА з квітня цього року працює міністром палива та енергетики Криму, раніше - з червня 2006 року по березень 2010 - був головою Ради міністрів автономії. КУНІЦИН працював представником президента в Криму з квітня 2010.

Міністрів у Криму призначає і звільняє парламент автономії.

КУНІЦИНУ було зроблено операцію на хребті.