Віце-прем`єр Криму Павло Бурлаков, якого у середу вигнали з сесійної зали парламенту, сидів на місці депутата Олександра Заца, що розташоване поряд з місцем Ріната Ахметова, розповів журналістам БЮТівець Остап Семерак.

Спікер Володимир Литвин вигнав з сесійної зали Павла Бурлакова за те, що він не є депутатом і не має права голосувати.

Пізніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пояснив, що Бурлаков потрапив до сесійної зали парламенту "за інерцією".

Відео дня

"Бурлаков сидів на місці народного депутата Заца. Сусіднє місце - народного депутата Ахметова. Можливо, він грав роль помічника Ахметова, але в будь-якому разі це заборонено Конституцією і законом", - сказав Семерак.

Депутат нагадав, що у цей момент у залі розглядалося питання внесення до порядку денного постанови про денонсацію угоди про уникнення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр, і "картка для голосування іншого нардеп перебувала на місці (в гнізді для голосування)".

"Тому теоретично Бурлаков міг би проголосувати, якби його попросив хтось із зали (за Ахметова або Заца)", - сказав він.

У свою чергу голова регламентного комітету Володимир Макеєнко пообіцяв журналістам провести розслідування інциденту з переглядом матеріалів камер внутрішнього стеження у парламенті.

"Але ж Бурлаков, як представник Кабінету міністрів, мав право на вхід до ложі уряду. Він сидів у ложі уряду?", - запитав він.

На жартівливу репліку журналістів про те, що Бурлаков сидів на місці Ахметова, Макеєнко засміявся і сказав: "Ранувато. Необачний крок".

Українська правда