Ластівчине гніздо на ПБКВиставка «Чарівний мир Архипа Куїнджі», на якій представлено знамениту картину художника «Місячна ніч на Дніпрі», відкрилася 22 липня у палаці-замку «Ластівчине гніздо» біля Ялти, повідомила прес-служба Ради міністрів Криму.

Перший віце-прем`єр Криму Павло БУРЛАКОВ відзначив, що в «Ластівчиному гнізді» тепер проводитимуться художні виставки і творчі вечори, оскільки палац-замок цього року став об`єктом культурно-туристичної сфери.

Міністр культури України Михайло КУЛИНЯК вважає, що створення музею на базі «Ластівчиного гнізда» буде стимулом культурного відродження Криму, а також дозволить залучити більше туристів.

Відео дня

«Цей палац вартий того, щоб його бачили кримчани і гості півострова», - сказав КУЛИНЯК, який приїхав на відкриття виставки Куїнджі.

Замок у готичному стилі побудовано в 1912 році на прямовисній 40-метровій Аврориній скелі як дачу нафтопромисловця барона фон Штейнгеля.

Будівлю палацу в 2002 році було передано в оренду компанії «Ялта-Верона». У замку розміщувався ресторан.

Парламент Криму у лютому 2011 року схвалив передачу «Ластівчиного гнізда» з комунальної власності Ялти до складу майна республіки. Уряд автономії підготував проект створення в «Ластівчиному гнізді» виставкового центру.