Підприємці перекрили вулицю Леніна в Севастополі, протестуючи проти проекту податкового кодексу. 19 жовтняПредставники профспілкових організацій і трудових колективів провели в понеділок у Севастополі акцію протесту проти антисоціальних реформ уряду. Вона відбулася біля будівлі міськдержадміністрації й була присвячена Всесвітньому дню дій за гідну працю та Міжнародному дню боротьби з бідністю.

У затверджених під час акції вимогах підкреслюється, що профспілки й трудящі Севастополя висловлюють рішучий протест антисоціальним реформам і діям влади, які позбавляють велику частину населення України права на гідну працю й благополучне життя.

Учасники акції вимагали від Кабінету міністрів України «переглянути статті проекту бюджету на 2012 рік, що не забезпечують належний рівень соціальних стандартів і нормативів», а «за рахунок збільшення заробітної плати, пенсій, інших соціальних виплат - забезпечити на ділі випереджаючі темпи зростання реальних доходів над темпами зростання інфляції, цін на споживчі товари та послуги».

Відео дня

Крім того, профспілки вимагають «не ініціювати проекти законодавчих актів, які погіршують соціально-економічне становище працюючих, не допускати підвищення цін і тарифів без випереджаючого зростання трудових доходів, соціального захисту непрацездатних громадян і малозабезпечених сімей, прийняти додаткові заходи щодо повного погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств усіх форм власності», а також «визнати державним боргом заборгованість із заробітної плати перед працівниками підприємств державної форми власності, які перебувають у процедурі банкрутства, й забезпечити її погашення протягом 2012 року».

Учасники акції закликали Верховну раду України «не допустити ухвалення антисоціального бюджету на 2012 рік у нині існуючій редакції», а також «у законі «Про державний бюджет на 2012 рік» встановити з 1 січня 2012 року мінімальну заробітну плату, мінімальну пенсію за віком на рівні об`єктивного розрахованого прожиткового мінімуму для відповідних категорій осіб; відновити в 2012 році дію закону про мінімальний споживчий бюджет».