Українці обрали 10 найулюбленіших страв національної кухні, які увійдуть до меню для гостей Євро-2012 у ресторанах міст-господарів, повідомляє Інформаційний центр «Україна 2012».

До «національного меню» увійшли: український борщ, запорізький капусняк, сало з часником, холодець, деруни традиційні, домашня ковбаса, налисники з сиром, запечене порося з гречаною кашею, вареники з капустою і грибами, пиріг з яблуками.

Ці страви увійдуть до переліку страв у ресторанах-партнерах конкурсу на найкращу українську страву як «національне меню.

Відео дня

Конкурс, який проводиться з метою популяризації української культури серед гостей Євро-2012, стартував 15 лютого. Впродовж місяця учасники надсилали рецепти страв, які вважають традиційними для української національної кухні. З них журі конкурсу, до якого увійшли ресторатори, етнографи, історики, шеф-кухарі, визначили десятку найсмачніших з національного меню.