Влада Севастополя обіцяє забезпечити відкритий доступ відпочиваючих до моря, однак при цьому планується, що деякі пляжі стануть платними, заявив журналістам голова міськдержадміністрації Володимир Яцуба.

«Я наполягав і наполягатиму, що закон має виконуватися: доступ до моря має бути відкритим. Інша справа, що частина пляжів має стати платними - у співвідношенні 50 на 50 до безкоштовних. Це пов'язано зі значними витратами, які сьогодні необхідні для наведення ладу в прибережній і пляжній зоні», - відзначив він.

«Севастополь має величезні можливості, ми можемо змагатися з Ялтою, Алуштою за довжиною берегової лінії, а отже, і за туристичною привабливістю. Однак для того, щоб туристи до нас поїхали, в першу чергу потрібно зробити пляжну зону. У бюджеті немає таких коштів, які сьогодні необхідно вкласти у це впорядкування. Потрібно домовлятися з інвесторами, але домовлятися на паритетних засадах, одержуючи для міста користь, нові можливості, нові послуги», - сказав Яцуба.

Відео дня

За його словами, якщо на пляжі чекає комплекс послуг (починаючи від шезлонга і лежака і закінчуючи чистим рушником, як це відбувається на всіх європейських курортах), то плата за вхід - нормальне явище.

На думку голови МДА, потрібний час для того, щоб до платних пляжів дійшло суспільство у цілому. «Коли значна частина населення віддасть перевагу платним пляжам перед безкоштовними, тому що там зручніше, ніж на домашньому рушнику, все нормалізується», - сказав Яцуба.