У Криму шукачі коштовностей розкопали братську могилу розстріляних гітлерівцями в роки Другої світової війни євреїв і кримчаків, повідомила кореспонденту УНІАН співробітник добродійного єврейського центру «Хесед Шимон».

За її словами, представники єврейських організацій виявили свіжі насипи землі з розкиданими людськими останками на 10-му кілометрі шосе «Сімферополь - Феодосія».

«За станом грунту можна припустити, що розкопки велися впродовж кількох місяців. Ми викликали представників СБУ і міліції. Під час оперативно-слідчих дій була розкрита замаскована професійно вирита шахта завглибшки близько трьох метрів з розгалуженою мережею горизонтальних штреків заввишки близько метра, на дні яких були численні людські останки», - говориться в заяві єврейських і кримчакських організацій Криму.

Відео дня

Начальник прес-служби кримського управління МВС Ольга Кондрашова підтвердила УНІАН факт розкопки братської могили, але утрималася від коментарів щодо того, що їх вели «чорні» археологи. «Ведеться слідство, яке встановить всі обставини», - сказала вона.