Сімферополь. 28 вересня. УНІАН. У Сімферополі (Крим) через півтора року буде збудований Палац спорту, який стане одним з головних спортивних центрів України, заявляють місцеві власті.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Верховної Ради АРК, сьогодні пройшла презентація проекту нового Палацу спорту. Попередня вартість проекту - 18 млн. доларів. Фінансування проекту, здійснюватиметься за рахунок кримського інвестора (фірми «ТЕС»).

Відео дня

Багатофункціональний Палац спорту збудують на місці старого велотреку, територія якого буде впорядкована. «Новий спортивний комплекс, аналогів якому немає не тільки в Україні і Росії, а й ні в жодній з країн СНД, дасть можливість розвиватися велосипедному спорту Криму і проводити будь-які змагання з велоспорту, оскільки при проектуванні тут нового велотреку були враховані всі вимоги федерації велоспорту Криму. Крім того, найсучасніші підходи до будівництва подібних споруд дозволять на високому рівні проводити змагання з боксу і єдиноборства», - підкреслив під час презентації проекту кримський спікер Анатолій ГРИЦЕНКО.

За його словами, Палац спорту включає також виставковий комплекс, загальною площею близько 10 тисяч кв. метрів, і 4-зірковий готель на 120 місць, «що дасть можливість використовувати його для організації ярмарків, виставок, різних форумів і презентацій».

Глава парламенту Криму висловив переконання, що вже в 2009 році новий Палац спорту зможе «прийняти учасників серйозного міжнародного змагання», і не виключив, що відкриття нового спорткомплексу буде приурочено до проведення Чемпіонату світу з карате.