Одеса. 18 жовтня. УНІАН. ЗАТ «Судноплавна компанія «Укрферрі» готує пробний поромний рейс за маршрутом Керч-Поті. Про це повідомив сьогодні на зустрічі з журналістами президент СК «Укрферрі» Олександр КУРЛЯНД.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, діяльність кримського поромного комплексу судноплавної компанії «Укрферрі» почнеться завтра урочистою церемонією здачі в експлуатацію залізничного моста, спорудженого на Кілійському судноремонтно-суднобудівельному заводі і встановленого в Керченському морському порту.

Відео дня

Вслід за відкриттям, зазначив керівник компанії, відбудеться пробний поромний рейс з української Керчі в грузинський порт Поті, який зараз готують фахівці „Укрферрі”.

За його словами, переправа споруджена на кошти компанії: прямі витрати перевищили 15 млн. грн., а непрямі О.КУРЛЯНД не взявся оцінити. Витрати окупляться, за його прогнозами, приблизно за три роки, хоча компанія сподівається досягти цього раніше.

Президент «Укрферрі» вважає, що введення в експлуатацію Керченського поромного комплексу істотно скоротить термін перевезення вантажів з України в кавказькому напрямку. Це, у свою чергу, приведе до істотного зниження вартості доставки і збільшення кількості рейсів.