Кримське відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) порушило справу за ознаками зловживання монопольним становищем з боку орендного підприємства «Кримтеплокомуненерго» в особі Ялтинської філії.

Як повідомляє прес-служба АМКУ, кримське відділення з’ясувало, що рішенням Ялтинська міськрада визначила виконавцями послуг теплопостачання в Ялті житлово-експлуатаційні організації. Ті, в свою чергу, уклали з Ялтинською філію «Кримтеплокомуненерго» договори щодо надання населенню послуг теплопостачання. Зокрема, філії було передано функції щодо ведення особистих рахунків споживачів, укладання з ними індивідуальних договорів на надання житлово-комунальних послуг і т.п. "Незважаючи на те, що населення фактично здійснює прямі розрахунки з теплопостачальною організацією, філія підприємства відмовлялася укладати з населенням договори про надання послуг теплопостачання (опалення та гарячого водопостачання)", - кажуть в АМКУ. 

Також філія підприємства відмовлялася проводити перерахунки за неякісно надані послуги ЖКГ.

Відео дня

Натомість, філія нараховувала споживачам плату за послуги гарячого водопостачання за дні, коли послуга взагалі не надавалася.