REUTERS

Об’єднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки уже у 64 раз буде відстежувати координати санчат Санта-Клауса в режимі реального часу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Очікується понад 140 тисяч дзвінків від дітей та їхніх батьків волонтерам, які перевірятимуть місце перебування Санта-Клауса.

Відео дня

Читайте такожУ США пес крав у поліцейських різдвяні подарунки (відео)

Як правило, коли Санта-Клаус наближається до повітряного простору США, Федеральне управління громадянської авіації США видає офіційний дозвіл на політ його санчат над територією країни.

Про це рішення зазвичай оголошує міністр транспорту США, заявляючи, що санчата Санта-Клауса не створюватимуть перешкод громадянській авіації.

Довідка УНІАН. Традицію відстеження Санти продовжують з 1955 року. Тоді універмаг в Колорадо-Спрінгс випадково надрукував неправильний номер телефона, на який діти могли телефонувати американському Святому Миколаю. Насправді телефон належав центру Космічного командування Військово-повітряних сил США.

Співробітники центру, аби не розчаровувати дітей, додали нове завдання до своєї оборонної місії та стали повідомляти їм координати санчат Санта-Клауса.  

Як повідомляв УНІАН, сьогодні головний Санта-Клаус світу вже вирушив із Лапландії із подарунками.