Сильвіо БЕРЛУСКОНІ
Британська The Daily Telegraph опублікувала список з десяти найскандальніших витівок італійського прем`єр-міністра Сильвіо Берлусконі. На верхньому рядкові опинилася розмова по мобільному телефону 4 квітня, через яку глава уряду пропустив траурну церемонію пам`яті полеглих солдатів сил НАТО.

За декілька днів до цього, коли учасники саміту G20 фотографувалися на згадку з королевою Великої Британії Єлизаветою II, Берлусконі дуже бурхливо виразив радість з приводу зустрічі з президентом США Бараком Обамою. Королева була вимушена зробити прем`єру зауваження через галасливу поведінку. Відеоролики з телефонною розмовою і груповою фотографією стали хітами на YouTube.

У березні Берлусконі пояснив розбіжність у поглядах на економічну кризу з Бараком Обамою тим, що Обама "вищий, молодший і стрункіший" і додав, що сам він "блідіший, тому що давно не засмагав". Відзначимо, що попередній жарт Берлусконі про засмагу Обами засудили представники європейських урядів.

Відео дня

До рейтингу також увійшли численні сексистські коментарі Сильвіо Берлусконі, в тому числі його заява про те, що для захисту італійських жінок від згвалтувань знадобляться десятки тисяч солдатів, а також його порада американцям інвестувати в італійські компанії, тому що в них працюють найкрасивіші секретарки.

Крім того, журналісти пригадали італійському прем`єрові скандал на зустрічі лідерів Євросоюзу в 2002 році, коли під час групового знімка він зобразив "ріжки" над головою іспанського міністра закордонних справ. Тоді Берлусконі пояснив це тим, що хотів розважити групу бойскаутів.

Лента.ру