
Якщо ви поїхали у відпустку або на декілька днів по інших справах та лишили тарілку з фруктами вдома, то швидше за все, під час повернення на вас чекатиме каша, на якій вже осіли мошки або мухи. Зокрема такі продукти, як банани, швидко псуються, якщо вони знаходяться під іншими фруктами. Водночас блогерка Анна Луїза назвала найкращий спосіб, який допоможе зберегти фрукти свіжими, передає Mirror.
За її словами, для цього просто потрібно просто покласти їх у холодильник.
"Зберігайте залишки фруктів із кошика в холодильнику або морозильній камері. Якщо залишити фрукти на відкритому повітрі при кімнатній температурі, вони можуть швидко дозріти і запліснявіти. Дозрілі, ферментуючі фрукти приваблюють шкідників, таких як фруктові мухи, які харчуються фруктами і відкладають на них яйця. Якщо ви залишаєте фрукти в мисці, додайте кілька листів базиліку - вони діють як природний засіб від фруктових мух", - порадила експерт.
У Mirror додали, що більшість фруктів можна зберігати у холодильнику впродовж різного часу. Деякі з них можуть зберігатися лише кілька днів, а інші бути свіжими протягом тижнів.
"Якщо відпустка триває довше тижня, мандрівники можуть зберігати фрукти в морозильній камері, щоб продовжити термін їхнього використання", - підкреслюють у матеріалі.
Водночас в Unlock Food наголосили, що правильне зберігання відіграє важливу роль. Однак порізані фрукти не можуть зберігатися так довго.
"Наприклад, яблука добре зберігаються в холодильнику протягом трьох-чотирьох тижнів. Це в порівнянні з іншими фруктами, такими як банани, ягоди, вишні, груші та полуниці, які можуть зберігатися в холодильнику від трьох до чотирьох днів - значно коротший термін", - зауважили у Mirror.
Інші поради експертів
Раніше стало відомо, як позбутися ос навколо своєї оселі. За словами експертів, для цього вам потрібно посадити м'яту, адже вона є чудовим засобом для відлякування ос і шершнів.
Також фахівці розповіли, як заморозити кабачки, щоб взимку вони були смачними. Зазначається, що перед заморожуванням кабачки важливо бланшувати - це допомагає покращити загальну текстуру овочів.